Dreamy Mini Alley

Emner på denne side: Diy, Oplevelser

Jeg har tit kigget misundeligt på dem. De små dioramaer man kan sætte ind blandt bøgerne i bogreolen, og dermed skabe en lille eventyrlig verden iblandt litteraturen.

Derfor slog jeg til, da Kickstarters algoritme præsenterede mig for et DIY-sæt kaldet Dreamy Mini Alley. Som altid med Kickstarter, glemmer man lidt, hvad man har bakket op omkring, men i foråret 2024 blev jeg notificeret om, at min kopi af samlesættet var på vej.

Jeg havde egentligt troet, at sådant et sæt ville være i pap, men det viste sig at være i træ, og af meget høj kvalitet. Og ud over det var der også ledninger, pærer, ståltråd, tørrede blomster, miniurtepotter og små kattefigurer, så jeg var meget nervøs, om jeg havde evnerne til at udføre projektet.

På første side i manualen var nævnt de 10-12 stykker værktøj og udstyr, som man skulle bruge, og som ikke var inkluderet, herunder flere slags lim, hobbyknive, en brun tusch og en miniskål med rørepind. Heldigvis kunne min kreative datter fremfinde det meste i "pusselrummet" bortset fra hobbyknive, men det fiksede et hurtigt besøg hos Harald Nyborg.

Det var Sylvester og jeg som startede med projektet, hvor etape et var at lime detaljer på en husmur, herunder vinduer, døre og skilte. Vi skulle også udklippe en lille markise, og montere den over en butik, nærmest som i virkeligheden.

Vores første lektion var: Der kræves meget lidt lim, og vi fandt ud af at i stedet for at lime direkte på komponenterne, så var det meget bedre at komme lim på fingerspidserne, og herefter påføre limen på komponenterne. Og med denne lærdom, og før vi vidste af det, havde vi monteret hele første side (troede vi, for der var meget mere detaljearbejde senere). Der var en mystisk spejlvendt dør, men den kom til at give mening senere.

Næste ryk tog jeg sammen med Kaya, hvor vi nu gik i gang med den anden side af gaden, hvor der var et avanceret element, i form af en dør der stod lidt på klem. Den var dog også hurtigt klaret - ikke mindst takket være Kayas professionelle fingre.

For sjov prøvede vi at sætte siderne sammen, for at få et indledende glimt af, hvad vi ville ende ud med.

I tredje etape skulle vi have vores lille elektriker frem, for nu skulle der trækkes ledninger og installeres små led-pærer, som alle skulle samles i et lille printkort og tilsluttes en batterikasse. Vi klarede det - og endda i første forsøg, så nu var der også lys over land.

Fjerde etape bestod af adskillige møbler og andet tilbehør, herunder en balkon og en stige. Der skulle også samles en lille stol, hvor et af benene desværre var gået i stykker. Det var dog ikke værre, end at vi selv kunne reparere det med lidt lim.

Femte etape var et kapløb imod uret, for her skulle man blande lim med kunstgræs, og udsmykke en række mikroskopiske potter med endnu mere mikroskopiske blomster, alt imens limen langsomt men sikkert blev mere og mere tør, og umedgørlig. Vi holdt dog hovedet koldt og det lykkedes os, at producere 16 små unikke potteplanter. Resten af kunstgræsset blev smurt på balkonen som mos.

Herefter var det tid til det magiske touch, som var monteringen af et vinklet spejl bagest i dioramaet. Dette gav illusionen af, at gaden blot drejede lidt og fortsatte markant længere ind end det fysisk var muligt. Og den mystiske spejlvendte dør gav nu også mening, for udefra kunne man ikke se den, men i spejlet blev spejlvendt til normalt og det lignede blot en dør som alle andre. Meget overbevisende effekt.

Den sidste etape var 30 minibøger, som minutiøst skulle have udklippet coverne, og gøres klar til at komme ind i en lille bogreol, hvilket bestemt også tog noget tid. Og så var der kun tilbage, at montere alle detaljerne og med et var vi færdige.

Jeg er så stolt over resultatet, og ud over tilfredsstillelsen ved dioramaet, har det også været seks hyggelige eftermiddage / aftener med forskellige udsnit af ungerne. Og selv om jeg har lidt flere tommelfingre end de fleste, så var det hele til at have med at gøre, og med den vel-illustrerede vejledning, var man aldrig i tvivl om, hvad man skulle gøre eller hvordan.

Hvis du selv har lyst til at prøve et sådant projekt, så kig forbi minialley.com